Kezdőlap - hírek  
Benkő Grafikai Stúdió
VEZETÉKES : 06 22 460 539 ; MOBIL : 06 30 499 5614
   
 
ÍGY KÉSZÜL
 

Matricát sokféle képpen lehet készíteni. Mi az egyedi, de időtálló, minőségi megoldás mellett tettük le a voksunkat. Minden darab öntapadós fóliából készül, melyet egy számítógép vezérelt vágógép szabdal megflelelő formára. Több szín esetén a külön-külön kivágott részeket kézzel egymásba-, vagy egymásra illesztjük. Az igy kapott matrica vastagsága aztán függ az egymásra helyezett rétegek számától és a felhasznált fólia vastagságától (1 réteg átlagosan 7 mikron). Az általunk használt fóliák mind minőségi termékek, melyekre a gyártó még garanciát is vállal.
NEM kell tehát ollózni és körbevagdosni semmit, NEM kell félni a gyenge minőségű nyomtatott felirat kifakulásától, elmosódásától, NEM kell félni a ragasztó elengedésétől.

A KATALÓGUSBAN NEM TALÁLHATÓ MOTOR ESETE
Rendelés esetén, ha már egy meglévő grafikát kértek, azzal semmilyen egyéb teendő nincs, csak a vágás és az összerakás művelete. Ez azonban úgy lehetséges, hogy valaki előttetek már kérte ugyanannak a típusú motornak grafikáját. Ugyanis mivel főleg replicákat készítünk, szükség van egy eredeti, lehetőleg sértetlen példányra, vagy annak idomjaira, amiről elkészíthetjük a másolatot. Ezt lefényképezzük és a számítógépen különböző programok segítségével a vágógép számára értelmezhető jellé (vektrografikává) alakítjuk. Ez a művelet azonban hosszadalmas és bonyolultabb, ezért új garnitúra rendelése esetén számolnotok kell ennek költségeivel.

A kézhezkapott kész matrica három részből áll:
- A legalsó, amely a legvastagabb, az ugynevezett hordozó fólia. Tapintásra egyik oldala hétkoznapi papirnak tűnik, de a másik valójában egy olyan réteggel rendelkezik, amire minimálisan ragad a matrica ragasztós oldala. Célja, mint nevéből is látszik, a matrica hordozhatóságáért felelős, hogy azt akárhova helyezzük is, ne ragadjon le.
- A középső réteg maga a matrica, ami majd a motorra fog kerülni és onnan le nem jönni. Egyik oladala ragasztós és igy szine matt, a másik pedig a kért szín, felhasználás szerint matt vagy fényes kiadásban.
- A legfelső réteg pedig az átvívő fólia nevet kapta, ugyanis főleg a több darabból egymásba illeszett matricákat, együtt egyszere kell a motor megfelelő tájára helyezni, erről azonban a használat rovatban olvashattok. Egyik fele ennek is ragsztós, de gyengébb mint magának a matricának, a másik pedig fajtától függően érdes, recés, vagy papír tapintású. Egyértelmű ismerteője, hogy átlátszó, áttetsző.


A rétegek