Kezdőlap - hírek  
Benkő Grafikai Stúdió
VEZETÉKES : 06 22 460 539 ; MOBIL : 06 30 499 5614
   
 
FELHASZNÁLÁS (-RAGASZTÁS)
 

Matricáink három részből állnak. A kézhezkepott darabok állnak:
- egy hordozó foliából,
- magából a matricából
- és egy átvivőfóliából.
(Ezekről részletesebben a készítésnél olvashattok.)
A matricákat ajánlott festés után, de lakk előtt az idomra helyezni. Így a lakkréteg eltünteti a matrica élét. Ekkor rendeléskor matt színt érdemes kérni, ugyanis a matt felületre jobban tapad a lakk, a fényességet úgyis megadja.

A FELHELYEZÉSRŐL
A megkapott matricád oda rakod, ahova csak szeretnéd, nomeg ahova felfér. Mielőtt bármit lehúznál róla, legeslegelőször azt az idomrészt nagyon alaposan tisztisd le. A lényeg hogy POR és ZSÍRMENTES legyen (Erre mi sebbenzint használunk). Ezután ajánlott felméricskélni, hogy jó helyre kerüljön. A helyét pedig bejelölni, lehetőleg úgy, hogy azt a legvégén el is tudd tüntetni (pl.:l vizes filctoll, vagy két cellux darabka).


Takarítás!

Bejelölés

Először húzd le róla a hordozó fóliát, ekkor egymáshoz ragadva megkapod a matricát és az átvivőt. Elcsúsztatva visszateszed a hordozót, hogy kicsit kilátszódjon a matrica teteje, így a jelölésedhez igazodva pontotsan odaragasztod ahova kell, majd jól rásimogatod. Fontos hogy ne legyen levegő buborék a matrica alatt, mert az később előidézheti a leválást.


Széthúz

Így rakd vissza a hordozót (fehér,vastag - amit az előbb lehúztál)!

Igazítsd a jeleidhez majd vedd ki a fehér hordozót!

Folytonosan, erősen nyomva simogasd! Közben másik kezeddel tartsd
el a még le nem ért részt! Ha egyszer leragad ...

Végül pedig lehúzzuk az átvivő fóliát, aminek nem olyan erős a ragasztója, így elengedi a matricát. Ezek után újból érdemes átsimogatni a matricát, és készen is van. Egy napig ajánlott nem mosni és nem tenni ki közvetlen napsütésnek, hogy a ragasztó megköthessen. Egy nap után már mindent szabad. Lánghegesztők kíméljenek( =


Íme, miután lehúz az áttetsző felső réteget...
Ha mindent jólcsináltál, a végeredmény tartós és mutatós lesz!

Egy másik végeredmény( =